Васил Димитров: Очакваме разбиране – за адекватни мерки, за адекватно подпомагане

Васил Димитров, снимка: Infomreja.bg

Емил Ирибозов – собственик на заведение в Благоевград: Загубите за мен са пълни

„До момента, откакто е тази пандемия, не са спрели да използват нашия бранш за всичко, дори и за принудителна ваксинация и това се вижда от всеки обикновен гражданин. Само ние бяхме засегнати, ние бяхме затворени, ние сме с ограниченията, ние сме с рестрикциите, винаги е върху нас. Очакваме разбиране – за адекватно подпогамане, за адекватни мерки. След като искат по този начин да ни ограничават, нормално е и да ни помогнат“.

Това заяви на днешния протест Васил Димитров – заместник-председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград.

От бранша имат свои конкретни предложения, исканията им са отправени към властимащите, но резултати все още няма.

„Едно е да се предлагат някакви искания от нас или някакви помощи, съвсем друго е те да се разгледат, трето и четвърто е да се одобрят и приложат. В нашия сектор ние сме основно засегнати. След като ресторантите по Европа не затварят, защо трябва да затваряме ние. Искат от нас да ваксинираме нашите работници, ние ще се постараем това до някаква степен да го изпълним, но да се иска от нас да упражняваме постоянен контрол върху нашите клиенти, да работим само с ваксинирани клиенти – това не е наш проблем.

Това си е проблем на държавата. Няма как ние да сме на последно място по брой ваксинирани и накрая да ни кажат – работете само с ваксинирани. Затова сме се събрали днес, няма да спрем, докато не чуят исканията ни. Едно от нещата – ставката от 9% ДДС да остане за постоянно, аномалиите с електричеството, които се случиха през този летен сезон, това го няма абсолютно никъде и по никакъв начин не трябва да се допуска. Това се отрази и на крайния потребител, не само на нас“, заяви още Димитров.

Емил Ирибозов – собственик на заведение в Благоевград, призна, че загубите за неговия бизнес не са в проценти, а са пълни.

„Когато пандемията започна нямахме ваксини, нямахме и опит, сега вече имаме и двете, така че казва се на хората – имате ваксини, имате медицинско обслужване, големи сте, направете своя избор, а нас ни оставете да си вършим работата. Ходенето по кина, театри и фестивали не е задължително, който иска – да се ваксинира, който не иска – това си е негов личен избор. Но ние не сме с нищо виновни и нашата работа и нашият труд с нищо не пречат за справяне с тази епидемия“, коментира Ирибозов.

Той се надява гласът му да бъде чути от хората, и от управляващите, за да се вземат адекватни мерки и всички бизнеси да бъдат оставени да работят.

„Ако има държавна политика да се ваксинират всички на 100%, нека се започне от лекари, учители, администрация... А те искат от нас да сме като пъдари – да изпитваме хората на вратата – ваксиниран ли си, имаш ли тест… Адекватните мерки са да се сложат картите на масата. Ние не сме отговорни за това, че някой не иска да се ваксинира“, каза още Емил Ирибозов.

 

Емил Ирибозов, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK