ВАЖНО! Ало измамници цял ден атакуват жители на Гоце Делчев и Мусомища от предплатена карта с № 0885/334 072

Снимка: Infomreja.bg, архив

От Районното управление в Гоце Делчев отправят апел към жителите на града и региона спешно да предупредят възрастните си близки, че в момента в района има голямо небивало активизиране на телефонните измамници. 

От два часа в полицейското управление не спират да звънят граждани, на които измамниците се позвънили по телефона и са се опитали да ги измамят по познатите схеми с радиатори, климатици, освобождаване на пратки, мебели и всякакви други измами за пари. 

През днешния ден ало измамниците са били най-агресивни към жителите на Гоце Делчев и село Мусомища, които своевременно са сигнализирали дежурните полицаи и дори са продиктували номера на телефона, от който са получили обажданията, а именно: 0885/ 334 072.

Проследяването на въпросния номер обаче се оказало невъзможно, тъй като предплатената карта не е регистрирана на абонат.

Основните съвети, които отправят от РУ-Гоце Делчев към гражданите, са да не дават пари на непознати хора по какъвто и да било повод и още: 

- Да не се доверяват на непознати лица, както и да не предоставят лични данни по телефона.

- Да запазят самообладание при получаване на обаждане от човек, който се представя за техен роднина, изпаднал в беда и веднага да се обадят за потвърждение на близкия, за какъвто се е представил непозанатият от другата страна.

- Ако все пак имат съмнение, че се обажда техен близък или  роднина, веднага да се свържат с него или с други роднина, без да прекъсват разговора като потърсят съдействие чрез свой съсед или познат.

- Ако получат обаждане от човек, който се представя за техен близък, да му зададат въпрос, отговора на който не би трябвало да е известен на непознати лица - например рождена дата, населено място и т.н.

- В случай, че получат такова обаждане и спрямо тях се направи опит за телефонна измама, незабавно да подадат сигнал на тел. 112. Често след своевременно подаден сигнал за извършваща се телефонна измама, извършителите много бързо са задържани от органите на полицията.

- При този вид престъпления е необходимо и хората да разговарят и да предупреждават по-възрастните си родители за тези престъпни схеми, срещу които никой не е застрахован.

От полицията отправят и апел към банковите служители - има случаи, при които след като получат такова обаждане*--, възрастните хора посещават близък клон или офис на банка. При случаи, при които банкови служители забележат видимо притеснени възрастни хора  на гишетата да изтеглят големи суми пари, да се опитат да им обяснят за схемите на телефонни измами или да подадат сигнал на МВР.

Цялата общественост трябва да се активира и да помогне на служителите на МВР възможно по най-бързият начин да заловят измамниците, за да бъдат предотвратени престъпленията и жителите на града и региона да посрещнат спокойно наближаващите великденски празници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//