В Съюза на офицерите и сержантите от запаса - Кюстендил е наложителен прием на нови членове

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Пленарно събрание проведе Областният съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Кюстендил. На него присъстваха изпълняващата длъжността областен управител Даниела Годинова, директорът на ОД на МВР комисар Георги Джоглев и гости от Македония – ген. Илия Николоски, председател на Сдружението на ветераните от резерва, отбраната и сигурността, ген. Стояноски и полк. Блаже Копачев. 

„Добра работа през годината са свършили организациите в Кюстендил и Дупница, а незадоволителна тези в Невестино, Бобошево и Трекляно. Някои от малките общински организации направиха отстъпления в организационната дейност и съюзния живот”, подчерта председателят на Областния съвет полк. /р/ Йордан Шишков в отчетния доклад. Той отчете, че като цяло организацията е застаряваща и трябва да се привлекат по-млади членове.

На събранията са дискутирани проблемите в социално-здравната защита на запасното войнство, състоянието на клубната база и сградния фонд на Кюстендилския и Дупнишкия гарнизон. Новите събития в живота на Съюза налагат и промяна на текстовете от Устава. Има предложение за смяна на името на съюза, като новото наименование да бъде „Съюз на воините от запаса и резерва”. Съдържанието на това наименование предполага по-широки възможности за регулиране на членския състав на съюза.

„Независимо от трудното време, в което живеем вие не забравяте и оставате верни на своя патриотизъм и родолюбие. В мое лице и на областна администрация ще имате един добър партньор. С вашето ръководство възнамеряваме да възстановим военните паметници в областта, както и да бъде създаден регистър за тях”, каза пред присъстващите и.д. областен управител Даниела Годинова.

„Гордея се с вашето чувство на приобщеност към обществото. Областна дирекция на МВР е готова да си партнира с вас”, каза комисар Георги Джоглев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK