В СОУ - Хаджидимово посрещнаха двама французи, обикалящи света с велосипеди

снимки: СОУ - Хаджидимово

Директорът на СОУ „Никола Йонков Вапцаров” в Хаджидимово - Петър Воденов, колегите му и учениците от школото се оказаха единствените щастливци в България, които посрещнаха двама млади французи от Тулуза, които обикалят света с велосипеди.

24-годишният Жан Шарл и приятелят му Бенжамин, на 33 години, гостуваха на гимназията в Хаджидимово три дни, през които проведоха редица атрактивни за учениците обучения, както и разясниха целите на проекта „Raid-Planete”, изпълняван от тях в момента.

Намеренията на двамата млади французи са за две години да обиколят света с велосипеди и чрез ветроходки, когато им се наложи да пътуват по море. Чужденците обясниха на учениците от Хаджидимово, че техният проект обединява няколко цели, едната от които е с екологичен характер, затова по време на околосветското си пътуване не използват моторни превозни средства, замърсяващи околната среда.

Учителите и учениците от СОУ ”Никола Йонков Вапцаров" станаха част от проекта на Жан Шарл и Бенджамин в частта му "Хуманитарни дейности". В тази връзка те проведоха забележително обучение с педагози и възпитаници на училището, като им показаха техники за даване на първа медицинска помощ при екстремни ситуации на изпаднали в беда хора.

Двамата младежи от Тулуза ще обикалят света през предстоящите две години под мотото "Вярвай в себе си и следвай мечтите си! Животът е предизвикателство, напред, улови го!", което за кратко стана любимо и на учениците от Хаджидимово. 

"Животът също е предизвикателство. Ние сме привлечени физически и психически от идеята да следваме ученията на нашите изследователи Майк Хорн и Жил Елкем. Да обиколиш цял свят също е предизвикателство, приключение, което оставя следи и спомени за цял живот. Всеки човек има право да вярва в себе си. Всичко е възможно, само трябва да повярваш", бяха част от посланията, които двамата пътешественици оставиха като спомен и житейски урок на възпитаниците от школото в Хаджидимово.

 

снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово

КОМЕНТАРИ

Ти и аз07:24 - 12.01.2013
Не се грижете за тоягата му,те жостовалийки добре се справят няма да го оставят с неизядена
до Джостовалия07:22 - 12.01.2013
Да му ядеш кожената тояга на тоя Ачо Парапана
Ти и аз14:26 - 27.12.2012
Тръгнал Ачо Парапана да препбула океана с параход, с параход...
Аз и ти14:25 - 27.12.2012
Пийнахте ли по едно за отскок?

FACEBOOK

//