Младшите посланици на ЕС от СУ „Братя Каназиреви“ се срещнаха с кмета на общината

Снимки: Община Разлог

Поводът - Денят на Европа

На 9 май кметът на община Разлог Красимир Герчев посрещна младшите посланици на ЕС на училището, старшите посланици – учителите Соня Крънчева и Лиляна Джолева, и директора на СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви“ Росица Тумбева.

Кметът приветства делегацията с 9 май, с датата – символ на победата над хитлерофашизма, символ на мира и обединена Европа.

Директорът на училището Росица Тумбева припомни, че СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“- Разлог е сред първите десет български училища-посланици на Европейския съюз, и изпълнява отговорно своята мисия.

„Да бъдем полезни на България“ е мотото на нашето училище, което всички следваме, каза още тя и добави, че е важно да имаме отлични успехи в образованието, но е важно и да създаваме лидерски качества у нашите ученици.

"Искам искрено да благодаря на г-н Красимир Герчев за тази среща в Деня на Европа и да споделя с всички ученици гордостта, че той е наш възпитаник, че и неговата майка е била един от най-добрите учители по литература в училището. И съм сигурна, че и нашите ученици ще оценят колко голямо значение имат преподавателите, а така също училището и средата, в която се обучават" - каза още тя.

Росица Тумбева благодари на старшите посланици Соня Крънчева и Лиляна Джолева за формирането на една от най-силните групи в страната, наградена с посещение в Страсбург и излъчена като победител сред 15 държави.

Младшите посланици споделиха постиженията си с кмета, разказаха за успешно реализираните проекти, за посещението си в Страсбург и впечатленията си от Европейския съюз и подариха на кмета ябълка-символ на свободата и познанието.

„Вие сте истински посланици на България и Разлог в Европейския съюз, достойното ви представяне ни прави горди“ – се обърна към делегацията Красимир Герчев и подари на младшите посланици на Европа символични подаръци от община Разлог – флашки с характерните за разложкия край запески, за да продължават да отстояват европейските ценности, но и да пазят идентичността на Разлог и България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//