Уволниха директора на училището в Долно Дряново - Асим Адемов

Асим Адемов, снимка: infomreja.bg

Директорът на ОУ "Христо Ботев" в гърменското село Долно Дряново - Асим Адемов, днес е бил уволнен дисциплинарно. Адемов е бил извикан в Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград, за да си получи на място заповедта.

Като причина за дисциплинарното уволнение се изтъкват множество нарушения от страна на школския управник, установени при назначената от шефа на инспектората Огнян Соколов проверка в учебното заведение.

"Ще оспорвам в съда както заповедта, така и причините, които изобщо не отговарят на истината. Смешно е, за две години в училището осигурих инвестиции за 250 000 лева, а ме уволняват за 370 лева за командировки. Това е измислена причина за отстраняването ми, защото не искат да признаят истинската, която е политическата", коментира Адемов.

Според протокола на проверяващите експерти за осем месеца директорът на училището в Долно Дряново от командировки се бил обогатил с 370, 55 лева. Командировъчните пари били предимно за пътувания до Благоевград и Разлог.

В протокола, „довел” до дисциплинарното му уволнение, е отразено и дублиране на часове, които били финансирани по европейски проект за целодневно обучение.

При подготовка на полуинтернатна група назначени с пари от проекта двама възпитатели трябвало да провеждат и часове по религия като свободно избираем предмет. От това комисията излязла със становище, че заключила, че въпросните учители са получавали нерегламентирани възнаграждения, вина за което носи директорът.

Уволненият директор Асим Адемов е от Дъбница. Дълги години той бе учител в училището в Долно Дряново и след конкурс бе назначен за управник.

Адемов е общински съветник в Гърмен от ГЕРБ, както и член на общинското ръководство на партията на Бойко Борисов. На частичните избори за кмет на община Гърмен той бе председател на предизборния щаб на кандидата от ГЕРБ - Верхад Ислямов.

 

КОМЕНТАРИ

dante14:49 - 03.03.2014
Асим си е слагач.Така е вазпитан.За кариера би продал и жена си.Познаваме си го добре.И какво толкова просто начален учител е.Турчин,бе в ДПС после в НДПС и до преди в печелившия ГЕРБ.Сега като се обарна палачинката реве.....ха,ха,ха.Ами като си толкова кадарен какво ли друго можеш бе драги освен да се слагаш.Срам ....да те плюят сега навсякаде.Ама какво от това просто ще си обърше лицето.
borisov00:55 - 22.02.2014
taka se pada na gazolizci kato nego, da see sega zele.... s podlite si laji ne stigna do nikade...i pred kevorkyan izrasi dosta laji..
МУСАЙБЕ01:00 - 14.12.2013
Асим не го назначиха от ГЕРБ титуляр наГЕРБ беше Рахим но му лъснаха педофилските истории и сега пак той се бута да е шеф нали е свикнал да сменя партиите току виж станал и депесар. Башо защо не уволниш и Стругов-директора на Гърмен и той е от ГЕРБ.
до горните пръдлйовци18:19 - 13.12.2013
за какъв съд говорите нещастници глупави,съдът и цялата държава са само на хартия,реалността е друга???????????????

FACEBOOK