Уволниха директора на ДЛС "Осогово" Андрей Миленков

Директорът на Държавно ловно стопанство "Осогово" е уволнен. Заповедта му е връчена дес по обяд, научи ИНФОМРЕЖА. Миленков бе уличен от свои подчинени служители в злоупотреба със служебно положение. Това лято горският шеф се командирова до Варна, като впоследствие се оказа, че вместо на работа е отишъл на семейна почивка в луксозния морски курорт "Дюни".

За летния си отдих Андрей Миленков е използвал служебен автомобил и си е изписал разходи за гориво за над 4 000 лв. Негови колеги подадоха сигнал за случая до Държавното горско предприятие за управление на горските фондове в региона, придружен с факсимилета от пътните листове и фактурите за горивото, зареждано в бургаски бензиностанции, както и с богата фотосесия за морската почивка на семейство Миленкови. 

Служителите на стопанството се заканиха, че стартират подписка, ако случаят не бъде третиран като груба злоупотреба със служебно положение и издаване на документи с невярно съдържание. Ако шефът им не бъде подобаващо наказан, работещите обявиха, че ще настояват да придобият същото право да се възползват от подобни командировки и семейни почивки за сметка на ловното стопанство.

Андрей Миленков бе сред номинираните от ГЕРБ за кмет на община Кюстендил. По непотвърдена информация, от Областната администрация в Кюстендил са предприели действия току-що уволненият Миленков да бъде назначен отново в ДЛС "Осогово", но на по-нисък в йерархията пост.

 

КОМЕНТАРИ

запознат16:15 - 17.09.2011
Фактурата е за гориво на колите на горското за един месец и както се вижда от самата нея е платена по банков път. Сега да не излезе , че Валентин Златев му е дал парите обратно, цялата работа намирисва на предизборен компромат, а и защо не го попитахте , нали трябва да вземете и обратната страна. Май преди избори всичко е позволено
kiustendilec02:36 - 15.09.2011
hvanaha edin,vse pak e ne6to.no za6to ne se raztarshuvat i v podvijnata gorska straja kam direkciata po gorite v kn,da znaete samo kolko gorivo se izpisva i kolko fiktivni fakturi za rezervni 4asti na avtomobilite i za nesa6testvuva6ti remonti po avtomobilite.bedna vi e fantaziata za kakvi pari na danakoplatcite govorim.
младотурчин20:02 - 13.09.2011
хе,хе исках да кажа Маринковски
младотурчин12:23 - 13.09.2011
...Горкият директор инж.Миленков - толкова една фактура не можа да преправи - ама като го е срам да пита инженерите Пуров и Миленковски как стават тия работи, сега ще си пати...

FACEBOOK

//