Над 65 000 къса цигари задържаха митничари по северната ни граница

Снимка: Митници

Съвместната операцията по противодействие на контрабандата продължава на различни гранични пунктове

Митнически служители задържаха общо 65 320 къса (3266 кутии) и 45 литра алкохол при различни проверки по северната граница на Република България.

Укритите акцизни стоки са установени в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесени екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

21 520 къса (1076 кутии) цигари с валидни български бандероли са задържани от служителите от отдел „Борба с наркотрафика“-Русе при проверка на товарен микробус в района на Дунав мост при Русе. Цигарите са били укрити в две допълнително изработени кухини – тайници, в долната част на превозното средство. На пода на буса са установени 7 метални капака, които се използвали за достъп до тайниците.

При друг сходен случай е пресечен опит за пренос на 9 600 къса (480 кутии) цигари и 45 литра алкохол, укрити сред редовно превозвани стоки.

Цигарите от двата случая и алкохола са конфискувани, на водачите – български граждани, са съставени общо три акта за установяване на административни нарушения.

Служителите от отдел „Борба с наркотрафика“-Лом са установили 20 200 къса (1010 кутии) цигари без български акцизен бандерол, скрити в шкаф, опакован с фолио. В района на Дунав мост при Видин е спрян за проверка турски товарен автомобил, който превозвал групажна стока, основно мебели, матраци, дивани и канапета. Извършена е щателна митническа проверка, в това число сканиране с рентген, благодарение на което са засечени укритите акцизни стоки. Цигарите са конфискувани, на водача – турски гражданин е съставен акт.

На ГКПП Оряхово - ферибот служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ са установили 14 000 къса (700 кутии) цигари без български бандероли. Контрабандните цигари са били укрити сред редовно превозвани хранителни стоки. Цигарите са иззети. Водачът на товарния автомобил е задържано. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//