Укрепват моста на река Бистрица при животинския пазар

снимка: infomreja.bg

Започва укрепването на моста на река Бистрица на животинския пазар, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Строителните дейности ще извърши “Агромах” ЕООД при срок 60 календарни дни и цена от 246 000 лв.

За изпълнението на обекта има издадено Разрешение за строеж, влязло в сила на 30.09.2011 г.

Мостът се повреди по време на поройните дъждове през декември миналата година и бе затворен поради опасност от срутване. В средата на януари тази година кметът на Община Благоевград Костадин Паскалев поиска средства за укрепването му от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Със свое решение от 13.07.2011 г. за изпълнение на строително-монтажни работи на обект: „Укрепване на мост на река Бистрица на животински пазар, гр. Благоевград – авариен ремонт”,  комисията отпусна средства в размер на 305 921 лв. На 27 юли бе обявен открит конкурс по Закона за обществените поръчки, който спечели фирма “Агромах” ЕООД в конкуренция с “Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев”ООД гр.Благоевград, “Растер юг” ООД гр.Благоевград и „Мостремонт 97”ООД  гр.София.

Строителният надзор и инвеститорският контрол са възложени на “Консултантска инженерна група“ ООД.

Мостът на р. Бистрица на животински пазар е едно от най-важните пътни съоръжения в община Благоевград, тъй като осигурява най-бързата връзка на кв. "Струмско" със с. Покровник, със селата на запад от Благоевград, с граничния пункт Логодаж, както и с главен път Е-79.   

       

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK