Училището в Сатовча празнува своята 144-годишнина, д-р Милен Врабевски с подарък - лаптоп

Снимки: СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Сатовча

144 години от откриването на училището в Сатовча и своя патронен празник празнуват днес учители и ученици, както и бивши възпитаници и педагози на школото. През далечната 1873 година е открито учебното заведение в Сатовча, съобщи директорът Милко Сиркьов. 

По случай празника днес в училището предстоят редица инициативи, а вчера гост на школото бе и президентът на фондация „Българска памет" д-р Милен Врабевски, който за 144-годишнината и патронния празник на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" подари лаптоп, а на гимназията в Кочан - принтер. 

По случай годишнината чрез ИНФОМРЕЖА Милко Сиркьов поздрави учителите и учениците, както и всички жители на община Сатовча. 

"Училището ни е било и ще бъде институция за просперитета на Сатовча и общината", подчерта още директорът на училището.

С невероятен  подарък и зрелостниците от Сатовча изненадаха вчера д-р Милен Врабевски, като му подариха за спомен уникален часовник - дърворезба, с логото на СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Подаръкът бе гарниран с автентични сатовчански песни в изпълнение на ученичките Рени Хаджиева и Цвети Младенова.

На срещата в Музейната сбирка в Сатовча д-р Милен Врабевски и неговият екип, учениците и учителите от гимназиите в Сатовча и Кочан споделиха свои идеи, зададоха много въпроси и изказаха благодарността си за възможностите, които им дава фондация "Българска памет" да участват в семинари и работни срещи.

Местният краевед Кирил Караколев на срещата разказа интересни исторически факти за Сатовча и региона.

Тази година училището в Сатовча изпраща и поредния си випуск от 19 абитуриенти, които ще празнуват както на традиционния си бал, така и с невероятна екскурзия в чужбина. 

 

КОМЕНТАРИ

Колега22:40 - 11.05.2016
Браво и все така приятели от СОУ Сатовча!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//