Учениците от Първо ОУ - Гоце Делчев, посетиха Дома за възрастни хора

Снимка: Първо ОУ

Урок по родолюбие в навечерието на Деня на народните будители в Първо ОУ в Гоце Делчев.

Първи ноември - празник, дошъл от сърцата на българите в знак на признателност към хората на духа, перото и книгата, към просветителите и борците за национално освобождение.

В навечерието на този светъл празник четвъртокласниците от групата за целодневна организация с учител И. Динев посетиха Дома за възрастни хора.

Инициативата бе по покана на хората от Дома и партньорството на госпожа Джибова от общинска администрация. 

Учениците бяха подготвили поетичен рецитал за стотиците знайни и незнайни книжовници, просветители, борци за национално освобождение, вдъхвали вяра в собствените сили на народа за преодоляване на трудностите през вековете.

Децата бяха изненадани от възрасните хората в дома с програмата, която бяха подготвили и така се получи един незабравим урок по родолюбие.

Хората изпяха много патриотични песни, споделиха свои есета, рецитираха стихотворения, посветени на родината. Урокът завърши с много благодарности и обещания за следваща поредна вълнуваща среща.

В навечерието на празника учениците от Училищния ученически съвет поздравиха своите учители със стихотворението „Учителю-будителю“, специално написано от Александра Цанова от 5 "Б" клас. Така възпитаниците на Първо ОУ изказа признателността си към своя любим учител-будител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//