Празнични програми за 24 май са подготвили в Благоевград, Разлог, Петрич и Сандански

Снимка: Община Благоевград

Вижте какво ви очаква!

Югозападът празнува 24 май с разнообразни културни програми, подготвени от Общините.

На 23, 24 и 25 май от 20:00 ч. пл. "Македония" ще посрещне Силвия Кацарова, "Молец", Бисера и Лидия, Ансамбъл "Пирин", Камерна опера, Биг Бенд - Благоевград със солистите Христина Кацарска и Марияна Костова и музикално училище "Престо".

От 24 до 26 май на пл. "Георги Измирлиев" ще преминават тържествените шествия на прекрасните абитуриентите от випуск 2024 г.

В четвъртък (23 май) от 16:00 ч. на голямата сцена на пл. "Македония" излизат читалищните състави към НЧ "Н. Й. Вапцаров - 1866" със своя празничен концерт.

Публиката ще има възможност да се наслади и на музикалните и танцови изпълнения на македонски ансамбъл "Тоска".

На 24 май Програмата започва пред паметника на св. св. Кирил и Методий в 11:00 ч., където ще се проведе ритуал по полагане на цветя.

След 11:15 ч. към площад "Македония" ще се отправят празничните шествия на училищата от община Благоевград, двата лъча тръгват от НХГ и Съдебната палата и ще бъдат съпровождани от Биг Бенд - Благоевград и Детско - юношеския духов оркестър към ЦЛТРДБ.

От 11:30 ч. на голямата сцена на площад "Македония" ще се състои празничният концерт на културни и образователни институции от Благоевград.

Малко след шествието на абитуриентите стартира празничната програма, в която участие ще вземат дует "Молец", фолклорен дует Бисера и Лидия и Музикално училище "Престо".

На 25 май на голямата сцена на пл. "Македония" излизат емблемите на Благоевград - Камерна опера и Ансамбъл "Пирин".

След 19:30 ч. за ценителите на класическа музика ще започне представлението на Камерна опера, а веднага след това Ансамбъл "Пирин" ще завладее публиката със своя фолклорен спектакъл.

В Разлог също отбелязват 24 май с тържества, които започват още на 23-и с церемония по награждаване на абитуриенти – отличници, ДНА, от 15 часа.

На 24 май ще има празнично шествие на ученици, учители, дейци на просветата и културата, начало: 10:45 часа, площад „Преображение“ и празничен парад на абитуриентите на община Разлог, от 19:30 часа, площад „Преображение“.

На 27 май ще се състои официален коктейл-прием на кмета на община Разлог Красимир Герчев за учители-пенсионери на община Разлог, „Слънчева механа“.

Ето какво са подготвили в Сандански и Петрич:

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//