Ученици от 5 държави бяха гости на Кочериново навръх 3 март (СНИМКИ)

снимки: infomreja.bg

С тържествено честване бе отбелязан 3 март в Кочериново.

Началото бе поставено с издигане на българското знаме под звуците на националния химн, изпълнен от градския духов оркестър.

По традиция ритуалът бе извършен от кмета на общината Иван Минков.

След официалната церемония на откритата сцена на площад "3 март" започна концерт с участието на Мажоретен танцов състав към СОУ "Христо Ботев" - Кочериново, Дамски танцов състав "Кочеринка" и Детски танцов състав към СОУ "Христо Ботев". 

Със свои изпълнения в празничната програма се включиха и момичетата от Танцова формация "Астра" към Младежкия дом в Благоевград с ръководител Галя Златкова.

Представен бе и тематичен рецитал на тема "Майка България".

На концерта се насладиха стотици жители от цялата община, които за поредна година се събраха в центъра на Кочериново, за да отбележат заедно Националния празник на България.

Гости на тържеството бяха и партньори на СОУ "Христо Ботев" по секторната образователна програма "Коменски" от Турция, Гърция, Италия, Румъния и Полша.

През юли тази година, когато се очаква да приключи съвместният проект "Свирим нашите химни, споделяме нашите традиции", ученици от Кочериново ще върнат визитата на партньорите си.

Празникът завърши с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните пред сградата на читалището и пред паметника на двамата незнайни руски войни в двора на училището. 

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"
 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//