Ученици и учители от Хаджидимово - домакини на среща по европроект

снимки: СОУ - Хаджидимово

От 27 до 31 май учители и ученици от СОУ „Никола Вапцаров” в гр. Хаджидимово бяха домакини на третата работна среща по проект „Европейска идентичност – единство в многообразието”, който се финансира от Европейската комисия и Центъра за развитие на човешките ресурси по програма „Учене през целия живот”, подпрограма „Коменски”.

В проекта участваха и екипи от училища в Германия, Франция, Италия и Турция. Идеята на проекта  е да се обединят в едно представители на различни култури и региони, да се внесе креативност, по посока на търсене и откриване на младежта. В проекта се предвижда изпълнението на различни дейности - изложби, филми, брошури, дипляни, слайдшоута, CD, събиране на снимки, многоезичие, създаване на блог за разпространяване на резултатите.

Участие на ученици с увреждания в проекта ни учат да уважаваме хората в затруднено положение. Една от основните цели на проекта е обучението на млади, мотивирани, добре информирани хора, винаги в търсене, работещи върху професионалното им развитие, отварящи се към другите, като нов и положителен образ на собствената си страна.

Работната визита в Хаджидимово протече в изключително приятна и приятелска творческа атмосфера. За посрещането на гостите беше подготвена програма по  сценарий на координатора на проекта Заприна Глушкова, започнала с приветствени думи към гостите и продължила с изпълнения на ученици от училището.

След програмата всички бяха поканени на коктейл с традиционни български ястия, приготвени от учителите, участници в проекта. Екипите посетиха вилно селище „Омая” и екозона „Белите  скали”. В Хаджидимово гостите разгледаха манастира „Свети Георги Победоносец", зоокъта в града и Европейския център на Мария Габриел, където гостите бяха приветствани от самата евродепутатка онлайн.

В края на гостуването си участниците в проекта се разделиха като добри приятели с убеждението, че държавните граници и различните религии не могат да бъдат пречка за общуването и изграждането на единна и обединена Европа.

 

снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово
снимки: СОУ - Хаджидимово

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//