Ученичка от Дупница с ІІІ място в Международния конкурс „Заедно в ХХІ век“

снимка: РИО - Кюстендил

В Руския културно-информационен център в град София се състоя церемония по награждаване на участниците в Десетия международен конкурс „Заедно в ХХІ век”. През тази година в него участваха над 3500 ученици от 7 държави с над 4000 творби.

Конкурсът е част от националния календар на МОН за извънкласни дейности и се проведе под патронажа на Посолството на Руската федерация в Република България. Организира се от фондация „Устойчиво развитие за България”, Националния дворец на децата, СБУ, Форум „България – Русия”и Руския културно-информационен център.

Примерните теми бяха: 70 години от победата над фашизма във Втората световна война; Славянската писменост и култура и мисията на славянския свят.

Конкурсът е за рисунки, песни, стихове, есета, реферати и медийни презентации – на български и руски език в три възрастови групи: I – IVклас, V – VIII клас, IX – XII клас. Участваха и творби на български деца, които живеят или учат в чужбина, както и на деца от шест други държави. Участието е индивидуално в 6 раздела: „Медийни презентации“, „Реферати“ „Проза“, „Поезия“, „Песни“ и „Рисунки“.

Мария-Магдалена Иванова Стоянова - ученичка в Х б клас на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” град Дупница бе класирана на трето място във възрастова група ІХ - ХІІ клас в раздел „Проза”. Тя участва с есе на тема „Пътят на живота и победата” за 900-дневната блокада на Ленинград. Наградена бе с грамота и предметна награда.

С грамота и книга е удостоена и нейната ръководителка Йорданка Зашева – главен учител по руски език.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK