Три победи за българските шахматистки в Черна гора

Снимка: Stolica.BG

Постиженията са в четвъртия кръг на европейското индивидуално първенство за жени

Българските шахматистки записаха три победи, реми и загуба в четвъртия кръг на европейското индивидуално първенство за жени в Петровац, Черна гора.

С черните фигури успех записа Виктория Радева, която се наложи над полякинята Йоланта Завадзка. С успеха Радева събра три точки и е най-напред от българките, като разделя 10-о - 29-о място.

Също с черните победа постигна и Надя Тончева. Състезателката на клуб Левски победи полякината Анжелика Вълкова и вече има 2,5 точки. С 2,5 точки е и Белослава Кръстева, която победи с белите германката Аника Фрьовис.

15-годишната Петя Караиванова записа първи точки, след като направи реми с белите фигури с туркинята Сенем Гюл Басари.

Загуба обаче допусна най-опитната българка на първенството Антоанета Стефанова. Бившата световна шампионка падна с белите фигури от Ливия Яроцка от Полша и остава с актив от само 1,5 точки.

В петия кръг, който е по-късно днес, Радева и Кръстева ще имат френски препятствия на пътя си. Радева ще играе с Полин Гишар, докато Кръстева ще срещне Софи Мийе. Надя Тончева ще играе с Гюлнар Мамадова от Азербайджан, а Антоанета Стефанова ще срещне гъркинята Марина Макропулу. Съперничка на Караиванова ще бъде Ринеса Сарачъ от Косово. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk