ТФ „Партньори“ с фурор на фестивала „Шарена стомна“ в Добринище

Снимки: ТФ "Партньори"

Фестивалът събра близо 700 изпълнители от различни клубове от цяла България и Северна Македония

Танцьорите от Танцова формация „Партньори“, гр. Кюстендил се завърнаха от участие в поредния пъстър празник на фолклора. Шестото издание на международния фолклорен фестивал „Шарена стомна“ събра в Добринище близо 700 изпълнители от различни клубове от цяла България и Северна Македония.

Перфектно организиран, много ползотворен и обогатяващ, както откъм емоции и приятелства, така и откъм заучаване на нови автентични хора. Гост-лектори на фестивала бяха Проф. Николай Цветков от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, Антоанета Асенова от НУТИ – София и Илиян Йорданов от ЛТУ – София. Нашите танцьори се възползваха от обученията и разучиха представените автентични хора от пиринска и северняшка етнографски области.

"Благодарим на организаторите и лекторите! Благодарим на нашия хореограф – Тони Кенов, на когото дължим прекрасното представяне. За своето участие нашите танцьори заложиха на шопските танци, които поднесоха съвместно с атрактивното участие на талантливите ни певици Елеонора Божанова и Веселина Сиракова, които бяха и гост-изпълнители на фестивала. Поредния съвместен творчески проект, който бе представен с много настроение и спечели аплодисментите на публиката в китното планинско градче.

Очаквайте много скоро и най-мащабния ни съвместен проект – „Носталгия“ един спектакъл за продадените мечти, който можете да видите на 30 септември в залата на Общински драматичен театър Кюстендил с участието на Танцова формация „Партньори“, Елеонора Божанова, Веселина Сиракова и други изпълнители", обявиха от сдружението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK