Терзийски: Честите смени на директори на ОДМВР – Кюстендил, ще доведат до демотивиране на полицаите

Снимка: Infomreja.bg

Той пожела успех на новия директор

Честата смяна на ръководителите на една полицейска структура води до там, че самите служители се демотивират при изпълнение на служебните задължения, защото една смяна на един ръководител трябва да бъде мотивирана. Това коментира бившият силов министър Христо Терзийски по повод честите смени на директори на ОДМВР-Кюстендил.

Ако се знае по каква причина един полицейски ръководител е сменен, ще има яснота за всеки служител. Ако критериите за смяната на ръководството са различни от професионалните, тогава всеки един служител ще почне да мисли какви са тези обстоятелства, довели до смяната. Пожелавам да бъде успешен новоназначеният директор, лично не го познавам.

Знаете, че по-предният директор на ОДМВР – Кюстендил, Светослав Григоров, беше освободен от служебния министър на МВР заради това, че сме се срещали по някакъв повод, някъде.

Ако това е аргумент за смяна на полицейски ръководител, не зная как след това може да се работи професионално и целенасочено за противодействие на престъпността, на пътния травматизъм, даже и за противодействие на миграционния натиск. През изминалата година бяха образувани огромен  брой досъдебни производства за мигранти, установени в ГПУ „Олтоманци““, обясни Трезийски.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, само преди броени дни стана факт поредната рокада на директор в ОДМВР. На 12 януари дирекцията в Кюстендил беше поета от Тодор Петров. Той зае мястото на Георги Ванев, който остана зам.-директор на ОДМВР.

Светослав Григоров пък беше назначен на 20 април 2022 г. Тогава той пое мястото от ст. комисар Пламен Стоилов.

Не след дълго – на 24 октомври м.г, той беше сменен заради срещи с политици, а новината първи обяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK