Телефонни измамници тероризираха баба, бивш полицай ѝ помогна

Снимка: Infomreja.bg

Стигнало се до щастлива развръзка за пострадалата

За опит за телефонна измама съобщават от управлението в Свиленград.

Само за март в Хасково и Любимец бяха измамени две възрастни жени, които останаха без спестяванията си. Първата даде 26 000 лева за операция, а втората – 5 000 лева за очаквана пратка.

Вчера в РУ Свиленград е направен опит да се въведе в заблуждение жена на 83 г., живееща в с. Малко градище. Измамниците тормозели жената телефонно. В рамките на два часа и половина ѝ позвънили 6 пъти, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

По схемата, че в пътен инцидент е пострадал внукът ѝ, са ѝ поискани средства за лечението му. Когато мнимият лекар я попитал къде живее, за да вземат парите, жената се усъмнила. Споделила със съседите си - мъжът е бивш полицай, които ѝ помогнал да подаде сигнал в полицейското управление.

Припомняме на гражданите, че извършителите на телефонни измами действат в престъпни групи от няколко лица, всяко с конкретна задача в извършване на деянието. При водените разговори измамниците успяват да измъкнат и допълнителна информация от жертвата си – имена на близки, месторабота, местоживеене. Най-разпространените схеми за измама – съдействие на „полицейски“ служител; операция след инцидент; получаване на пратки;

Задържаха 48-годишен мъж от Стара Загора, който измамил по телефона 81-годишен мъж.

На 17 март потърпевшият е предал сумата от 1250 лв.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено лицето получило парите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK