СУ „Христо Смирненски” - с. Кочан, проведе редица мероприятия в чест на своя патронен празник

Снимки: СУ-Кочан

В Европейския ден на спорта по-големите ученици направиха поход до местността Янина къща и кулата на „Радѝ бърдо”

По традиция на 30 септември Средно училище „Христо Смирненски“ в с. Кочан чества своя патронен празник. И тази година учениците и учителите в негова чест проведоха редица мероприятия още от началото на учебната година, започвайки с изпълнения на фолклорния ансамбъл и танцовата група към училището.

На 24 септември, в Европейския ден на спорта, по-големите ученици направиха поход до местността „Янина къща” и кулата на „Радѝ бърдо”, а учениците до IV клас проведоха спортни игри на стадиона.

В часа на класа учениците от VIII до XII клас проведоха беседи за живота и творчеството на поета Христо Смирненски, а при по-малките учителите разказваха за историята на училището и за неговите успехи през годините от откриването му през далечната 1925 г. като начално, а през 1973 – като средно, та до днес.

Ентусиазирани ученици от IX и XIIб клас, мотивирани от своите учители по БЕЛ Джалова и Кошерова подготвиха информационни табла за живота и творчеството на патрона на училището. На самия празник група ученици от X клас, притежаващи изявени умения да рецитират, под ръководството на Събина Бошнакова,  изнесоха вълнуващ рецитал по стихове на Смирненски.

Учителят по БЕЛ Румен Тюфекчиев произнесе слово за краткия, но съдържателен житейски път на Христо Смирненски, а директорът Гълъб Чаушев поздрави учителите и учениците по случай патронния празник на училището като пожела учениците да пазят светлите традиции на родното училище и да се гордеят, че са негови възпитаници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK