11-годишната Моника Илиева седна в стола на кмета инж. Огнян Атанасов

Снимки: Infomreja.bg

Днес в Община Кюстендил отбелязаха Деня на ученическото самоуправление

18 ученици от пети, шести и седми класове на ОУ „Проф. Марни Дринов“ се включиха в отбелязването на Деня на ученическото самоуправление. Те посетиха кабинета на кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. Ролята на градоначалник беше поверена на 11-годишната  Моника Илиева, която заедно с останалите ученици се запознаха с работата на кмета, с общинските отдели и общинските предприятия. Моника Илиева сподели, че ако тя стане кмет ще създаде повече детски площадки, а мечтаната професия за нея е лекар.

От своя страна инж. Атанасов й отговори: Това е един наш, бъдещ стипендиант като лекар. Ние даваме стипендии на деца, които учат за лекари, медицински сестри, лаборанти-това е голям наш приоритет. Нашият град има нужда от млади лекари ще разчитаме като станеш лекар да работиш в Кюстендил в нашата болница.”

Директорката на ОУ „Проф. Марин Дринов“ връчи на кмета папка с анкета, направена сред ученици от прогимназиалния клас с отговор на въпроса: Ако съм кмет какво бих направил?

„Разликата между децата и мен е 20-25 години, все едно две поколения. Ще се радваме ако част от вас като порастете още малко, да се включите в Младежкия консултативен съвет към Община Кюстендил. Защото това е прекия вариант да влияете върху решенията, които се случват в община Кюстендил.

Създадохме Младежкия консултативен съвет, в който има доста активни млади хора на възраст 15, 16,17 години. След две, три години ще може и вие да се включите в този съвет и да участвате дейно в събитията и развитието на града”, заяви още инж. Атанасов.

След посещението при кмета, учениците бяха разведени из общинските отдели, запознавайки се с дейността на всеки един от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//