Слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

Повишение на дневните температури, максимални между 24 и 29 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове главно над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Дневните температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София 24-25°.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня още малко ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 13 мин. и залязва в 20 ч. и 34 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 21 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 34 мин. и залязва в 20 ч. и 4 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//