След масови самоотводи д-р Владимир Пандев спечели лидерския пост в БСП- Благоевград

Янаки Стоилов в компанията на д-р Владимир Пандев и Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg

С масови самоотводи на номинирани за лидери премина днешната общинска отчетно-изборна конференция на БСП в Благоевград.

Девет от общо единайсет от кандидатите се оттеглиха от надпреварата в полза на общинския съветник д-р Владимир Пандев. Така неговият избор бе предизвестен, след като делегатите го подкрепиха почти на 100% срещу София Гълъбова, чието участие във финалното гласуване бе по-скоро формално.

Още преди началото на конференцията от битката се отказаха Владимир Димитров, Екатерина Чакалска, Катя Кастелова и Милан Богдански. След това отводи си направиха досегашният председател Йорданка Слатинска и Емил Костадинов, който е председател на групата общински съветници от БСП в местния парламент. Примера им последвха и останалите номинирани. Накрая от надпреварата се оттеглиха Владимир Иванов, Николай Бошкилов и Крум Палапуов от така нареченото „младо крило” в БСП.

Така зад Пандев единодушно застанаха почти всички участници в днешната конференция. Изборът му бе приет като изключително полезен от благоевградските социалисти, които признаха, че залагат на общинския съветник да сплоти лагерите в общинската структура в навечерието на националната партийна конференция.

„За нас е най-важно единството на партията и затова застанахме зад Владимир Пандев”. Така младежите от БСП обясниха решението си да се откажат от предварително заявената подкрепа за бизнесмена Николай Бошкилов, който също бе номиниран за водач, и да гласуват доверие на Владимир Пандев. Младите социалисти не скриха очакванията си, че новият лидер ще донесе така желаното обновление на благоевградската структура на БСП. След местните избори, които БСП загуби, част от младежката организация на столетната партия открито се обявиха срещу сегашното статукво и дадоха заявка, че искат нови лица в партийните редици. Дали обаче подкрепата им за д-р Пандев е искрена или наложена, тепърва предстои да стане ясно.

Не е тайна, че докторът е сред най-близките и доверени хора на досегашната председателка Йорданка Слатинска и бившия кандидат-кмет Емил Костадинов.

Днес някои обясниха избора на Пандев като избор на статуквото и на настоящия партиен лидер Сергей Станишев. Видимо доволен от избора бе и лидерът на така нареченото ляво крило в БСП - Янаки Стоилов, срещу когото имаше обвинения, че оказва натиск върху БСП организации в страната, подкрепящи Георги Първанов.

На днешната конференция присъства и народната представителка Корнелия Нинова, на която компания почти през цялото време на събранието правеше бизнесменът Николай Бошкилов.

В залата пристигна и бившият областен управител на Пиринско Владимир Димитров. Екскметът на Благоевград Костадин Паскалев обаче не уважи форума.

На конференцията бяха избрани и седем делегати за националния конгрес. Това са Йорданка Слатинска, Емил Костадинов, Юлиян Гошев, Владимир Пандев, Йордан Симонски, Николай Бошкилов и Антон Асийски.

 

КОМЕНТАРИ

Стефан21:29 - 22.04.2012
Аман от комунисти,превъплатили се вече в преуспели капиталисти.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK