Славов ще участва в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешен ред“ в Люксембург

Снимка: ДБ

В състава на българската делегация е и началникът на политическия кабинет на министър Славов Борислав Ганчев

Министър Атанас Славов ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи“, част „Правосъдие“, което ще се проведе на 20 октомври в Люксембург, съобщават от правосъдното министерство.

Министрите на правосъдието ще обсъдят предложение за Директива на Европейския парламент и на Съвета за хармонизиране на определени аспекти в материята на несъстоятелността, като част от усилията за напредък на общността в областта на капиталовите пазари. Ще бъде предоставена актуална информация по борбата с безнаказаността в контекста на войната на Русия срещу Украйна и оказваната подкрепа от държавите-членки за възстановяване на справедливостта в Украйна, както и за гарантиране на устойчивост на правосъдната система, включително чрез обучения на украински магистрати.

Министрите на правосъдието ще обсъдят и приемат също заключения на Съвета относно цифровото овластяване и основните права, фокусирано върху насърчаването на адекватната медийна и цифрова грамотност, както и изграждането на безопасна цифрова среда. Испанското председателство и Комисията ще представят информация за присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция. А на работен обяд министрите ще обсъдят подобряването на ефективността и качеството на съдебните системи.

В състава на българската делегация е и началникът на политическия кабинет на министър Славов Борислав Ганчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//