Ситуацията в Авдеевка - критична

Снимка: ЕПА

Руската армия струпва допълнително въоръжение

Трета отделна щурмова бригада потвърждава, че е била по спешност предислоцирана в района на Авдеевка. Ситуацията в града в момента е извънредно критична, се казва в Telegram канала на бригадата, който се цитира от УНИАН. Бригадата вече е извършила рейд в окупираната от руснаците част на града.

Украинските войски трябва да воюват на 360 градуса срещу вълни от нови бригади, които противникът постоянно хвърля срещу тях, заяви командирът на бригадата Андрей Белецки. Руската армия продължава активна ротация на своите войски и струпва допълнително въоръжение.

В зоната на отговорност на бригадата "Таврия" в Авдеевско направление украинските защитници продължават да задържат врага, който не изоставя опитите за обграждане на Авдеевка. 34 атаки са отблъснати за последното денонощие.

"Войниците ни упорито държат отбраната, причинявайки значителни загуби на нашествениците", се казва в сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

В посока Маринка украинските войски продължават да задържат врага, като в направлението и в Купянск няма особена промяна в оперативната обстановка. При Маринка най-усилените атаки са в районите на Красногоровка, Победа и Новомихайловка, Донецка област. В Купянск руската армия е отблъсната край Ивановка.

Тази нощ са били свалени 13 от 26 ракети, които са пуснати от руската армия по територията на Украйна. Въздушната тревога бе обявена за територията на цялата страна.

— 12 крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55, осем от които свалени

— 6 балистични ракети "Искандер-М"/KN-23, една свалена

— 2 крилати ракети Калибр", и двете свалени

— 4 авиационни ракети Х-59, две свалени

— 2 зенитни ракети С-300. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK