С 40% режат заплатата на общински съветник в Кюстендил при отсъствие от заседание на ОбС

Снимка: Infomreja.bg

Общинските съветници забравят за тениските

С 40% режат парите на общински съветник в Кюстендил при отсъствие от заседание на местния парламент. Тази санкция се прилага и когато общинският съветник не е гласувал по повече от 5 докладни записки, включени в дневния ред на заседанието, с изключение на тези, за които е заявил конфликт на интереси.

Това предвижда Правилник на организацията и дейността на ОбС, неговите комисии, и взаимодействието му с общинска администрация, който предстои да се гласува на предстоящата сесия на 31 януари.

Правилникът предвижда и санкция от 30% за местен парламентарист, който отсъства от заседание на постоянна комисия, на която е член. Предвидените рестрикции няма да бъдат прилагани при отсъствие по уважителни причини, за които е уведомен писмено председателя на общинския съвет, се посочва още в предложения за гласуване Правилник.

Нововъведение е и на заседанията на местния парламент общинските съветници да с представително облекло, съответстващо на институцията.  

На предстоящата сесия на ОбС – Кюстендил, са предложени за гласуване 34 докладни записки. Сред тях е и предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“ на Евелина Николова.

На заседанието ще бъдат гласувани и Програмата за управление на Община Кюстендил за мандат 2023 - 2027 година, както и Стратегията за управление на общинската собственост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//