Сапарева баня с нова атракция за туристите - летене с балон

Снимки: Община Сапарева баня

Предвиждат се два типа полети - в рамките на цял час и за 30 мин.

Сапарева баня предлага нова атракция за гостите, които посещават курортната община. Туристите и местните жители ще могат да изпробват нещо различно и вълнуващо - летене с балон, съобщават от общинската управа.

“Идеята ни хрумна, когато преди няколко месеца посетихме района на Белоградчик. Над чудните скални феномени там, с великолепна панорамна гледка, се предлагаше именно такава атракция. Намерихме координати на фирмата, поехме инициативата и ги поканихме да реализират полети и при нас”, сподели кметът на Сапарева баня Калин Гелев. Той поясни, че атракцията, която е емблематична и традиционна за Кападокия, се предлага на много малко места у нас. “Това е възможност за един панорамен поглед, да добиеш представа отвисоко за мястото, което си посетил”, каза Гелев.

Полетът на балони ще тръгва от района на летището край Сапарева баня. Времето обаче е определящо дали да се издигне, а вятърът пък задава курса.

Предвиждат се два типа полети - в рамките на цял час и за 30 мин. Възможностите за такъв тип забавление ще бъде само през уикендите. Ще могат да се качват до 4 пасажери, ако се развие атракцията по нататък ще се предлага и за 6, и за по 8 пасажери. Координати за връзка с организаторите на полетите могат да се намерят в Информационния център при Гейзера, както и по хотелите.

През изминалия уикенд бе демонстрирано и първото издигане на балон с горещ въздух в Сапарева баня. Това стана при емблематичния за общината 103-градусов Гейзер. А първите пасажери на балона бяха деца от общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK