РЗС: Готвят подмяна на вота и в Общински съвет – Сандански

Яне Янев предупреждава за готвена подмяна на вота в Общинсикя съвет в Сандански, снимка: Infomreja.bg, архив

РЗС предупреждава за готвена подмяна на вота в Общинския съвет в Сандански. От пресцентъра на партията на Яне Янев излязоха с официална декларация по този повод:

Задкулисието и тотевизмът като стил на управление и политическо поведение продължава да действа, въпреки че гражданите на Сандански се произнесоха с вота си за радикална промяна. Схемаджийте, които подмениха цели протоколи, бюлетини и изборни резултати, сега са на път да подменят и мнозинството в Общински съвет – Сандански. Убедени сме, че гражданите на Сандански са категорично против участието на съветниците от листите на Тотев да са част от бъдещото управление на общината. Независимо дали то ще продължи 2-3 месеца или повече до касирането на грубо фалшифицираните избори на първи тур.

РЗС се обявява категорично против задкулисните схеми, които до сега подържаха Тотев, а сега искат да обсебят и Котев, за да заметат следите от кражбите в общината и общинските фирми.

"Ние заявяваме ясно и категорично, че поставените лица на Тотев в Общинския съвет в Сандански не бива да са част от новото дясно-центристко мнозинство в общинския съвет. И за да сме ясни и максимално добре разбрани ще назовем партийните образувания на Тотев в новия общински съвет. Това са:

  • Земеделски съюз „Ал. Стамболийски”, чийто представители са Явор Аргиров, транспортният бос Румен Пачов, Звездан Гацев и сие...
  • Скритата коалиция на ДПС приела фамозното име БОС начело с Аспарух Костадинов - Пухи
  • Т. нар Народен съюз с най-верните и послушни тотевисти Генчо Панайотов и Янко Ангелов
  • Движение 21 с човека на Бареков, който бе отгледан в общинската администрация от Тотев
  • БСП няма как априори да бъде в дясно-центристко мнозинство.

За огромна част от гражданите на община Сандански е абсурдно и недопустимо тези, които до вчера деляха баницата с Тотев, сега да седнат на общинската софра с Котев.

РЗС като първа политическа сила в местния парламент открито пред гражданите на Сандански заявява, че предлага да се създаде ясно дясно-центристко мнозинство от РЗС, ГЕРБ, ВМРО, РБ и НФСБ. Петте политически сили разполагат с 20 общински съветници, което е безпрецедентно голямо мнозинство и на практика е 2/3 + 1 което може да осигури стабилно управление с ясно и публично разпределение на отговорностите и позициите между 5-те политически сили.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK