Общинските съветници от Гоце Делчев приемат утре бюджет 2016

Снимка: Infomreja.bg, архив

На редовно заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев, насрочено за утре в 14 часа, една от най-важните точки от дневния ред е приемане на бюджета на общината за 2016 г.

Според огласените параметри по време на публичното обсъждане, бюджет 2016 възлиза на 20 181 300 лв., в това число 12 165 300 лв. делегирани държавни дейности за пълна издръжка на училища и социални заведения, читалища и музей, както и за заплати и осигуровки на заетите в детските градини, обединените детски заведения и ясли, общинската администрация и кметствата по населени места.

Стойността на предвидените средства за местни дейности са общо 8 016 000 лв., които включват издръжката на местните дейности като домашен социален патронаж, култура, общински предприятия, осветление на улици и площади, поддръжка на общинската пътна мрежа, чистота и озеленяване, текуща вещева издръжка на детски градини, обединени детски заведения и ясли, общинска администрация, кметства, общински съвет и други.

Утре общинските съветници ще приемат и план за работа на Общинския съвет за 2016 г. и стратегия за управление на общинската собственост за периода, програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през 2016 г.

На сесията ще бъде представен и гласуван отчет за извършени през 2015 г. проверки на физически и юридически лица, подали декларации за освобождаване от такса за услугата "Сметосъбиране и сметоизвозване" от отдел "Местни данъци и такси". 

Общинските съветници ще гласуват и програма за полагане на обществено полезен труд от лицата, обект на месечно социално подпомагане за периода 2016 -2020 г. Те ще вземат и решение за провеждане на публични дъргове с явно наддаване за продажба на земеделски земи общинска собственост. 

Кметът Владимир Москов заяви пред ИНФОМРЕЖА в аванс, че за следващото заседание се подготвя влизане в зала за гласуване обявяването на конкурси за автобусните превози на територията на общината.

Всички договори на досегашните превозвачи, повечето от които вече са изтекли, ще бъдат прекратени и те ще имат право да се явят на новия конкурс. В него се очаква да залегнат и нови правила и изисквания за по-добро и по-качествено транспортно обслужване на жителите от всички населени места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//