Ремонтират пътя Дъбница - Долно Дряново по инициатива на депутати от ГЕРБ

Веселин Давидов, снимка: infomreja.bg, архив

7-километровата отсечка между селата Дъбница и Долно Дряново от път ІІІ–197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат, която от години стои недовършена и е в окаяно състояние, ще бъде ремонтирана основно веднага след зимния сезон. Това съобщи днес народният представител от ГЕРБ инж. Веселин Давидов.

Агенция „Пътна Инфраструктура“ е включила отсечката в инвестиционната си програма за предстоящия период след изрично настояване от страна на народните представители от ГЕРБ в Благоевградски избирателен район Веселин Давидов, Любен Татарски и Георги Андонов, и след съответната заявка от страна на Областното пътно управление. Понастоящем по отсечката се извършват ремонтни дейности в рамките на програмата за текущ ремонт и поддръжка.

„Това наследство от тройната коалиция е от серията показателни примери за това как не трябва да работи администрацията и какво държавата не бива да позволява  при  взаимоотношенията си с фирми-изпълнителки. Случаят е аналогичен с друг до болка познат ни регионален пример- пътят Разлог- Гоце Делчев -Садово, при който гръцката фирма беше взела предварително голяма част от парите за почти никаква работа и дори  заведе дело срещу България. Държавата ни спечели това дело пред международния трибунал във Франция и както е известно сега пътят се рехабилитира по проект на Световната банка заедно с участъка Юндола-Разлог”, коментира Давидов.

Път III-197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат е единствената свързваща транспортна артерия между Благоевградска и Смолянска област. С откриването на ГККП - Илинден през 2005 г. пътят става важна пътна артерия и за международния автомобилен транспорт, което увеличава значително трафика и натовареността му.

 

КОМЕНТАРИ

въх19:57 - 01.11.2012
ТОЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТАПАК В ГЕРБ...ПЪЛЕН НЕГРАМОТНИК!!!!! ...ВИЖТЕ КВО ПРИВЕТСТВИЕ БЕШЕ НАПИСАЛ ЗА СТО ГОДИШНИНОТО ОТ БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ - ЕДВАМ СЕ РАЗБИРА ОТ ЗОР ДА СЕ НАПРАВИ НА УЧЕН. бОЙКО С ТАКИВА ТАПАЦИ ДАЛЕЧ НЯМА ДА СТИГНЕШ МОЙТО МОМЧЕ
t.sanik16:26 - 01.11.2012
Аma naistina e taka? Zashto darjavata im dava pari na tezi deputati da se pokazvat postoianno po vestnicite s nashi pari???????? Vcherashen muhlyo shte me pozdravyava za neznam si kakvo s moi pari!!!!!!
до той-чо16:21 - 01.11.2012
Той-чо, въпросът е че това копеле е болно на темата да се снима...Болно! А това, че ставало въпрос за правене на път- че да не го прави той бе!??? Прави се с държавни пари , и не е заслуга на този или онзи. Та като ставаше въпрос за държавни пари защо една държава позволява един тъкъв маймун да си прави реклама по вестниците с нейни пари?
той10:54 - 01.11.2012
някой и никой, май мазниците и нещастниците сте вие!Когато хората се опитват да правят нещо за народа-той е „мазник,нещастник„и незнам ояе какъв.Когато нищо не правят,като предишните-евала,тези са тарикати.Не мога да разбера този български мазохизъм.

FACEBOOK

//