Ремонт за 2,8 млн.лв. на отсечката Дъбница - Долно Дряново стартира днес

„Ремонтът на 7-километровата отсечката Долно Дряново-Дъбница по трасето Гоце Делчев - Доспат стартира от днес. Ремонтът е на стойност около 2,8 милиона лева и следва да се осъществи до края на месеца.

Възможностите за по-скорошна реализация на проекта са били преразгледани след проведени разговори на депутата Веселин Давидов с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предвид своевременно стартиралите консервационни дейности по трасето в рамките на текущия ремонт и поддържане през последните две седмици и актуалните прогнози за времето бяха направени необходимите разчети от експертите в АПИ, на базата на които се даде зелена светлина за цялостно довършване на пътя преди започването на зимата.

Днес беше окончателно придвижено и техническото задание, специфициращо обхвата и вида на строителните дейности“, съобщи народния представител Веселин Давидов.

Изпълняваните строителни дейности са фокусирани върху т.нар. горно строене на пътната конструкция и се осъществяват в обхвата на т.нар."Превантивен ремонт". Същите имат за цел цялостно възстановяване на износващия пласт на пътя, като същевременно се възстановяват компрометирани отводнителни съоръжения, ограничителни системи и други елементи на пътя.

Дейностите обхващат участъка от км 8+000 до км 14+912 на път  III-197 “Г.Делчев-Сатовча-Доспат”. При изпълнението следва да бъдат спазени всички изисквания съгласно техническото задание и нормативната уредба, за което пстоянен инвеститорски контрол ще се упражнява от представители на Областно Пътно управление- Благоевград, както и при необходимост от експерти на Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти - ЦИПТНЕНС.

Път III-197 “Г.Делчев-Сатовча-Доспат” е единствената свързваща транспортна артерия между Благоевградска и Смолянска област. С откриването на ГККП “Илинден” през 2005г. пътят става важна пътна артерия и за международния автомобилен транспрт, което увеличава значително трафика и натовареността му.

 

КОМЕНТАРИ

Гошко тъпото17:57 - 13.11.2012
Аз съм най-велик. Друг не може нещо да направи! Какъв е този Давидов!
хаха00:44 - 13.11.2012
Пък този Давидов кво се напъва като знае че никога повече хората няма да гласуват за него ,и трите коментара по горе са написани от него .То бива жажда за власт , напъни родилни и показност ама толкова чак не бива . Къде е Андонов къде е Давидов разликата до Стамбул и по нататък даже . Нали си спаси хотела от събаряне заради заграмени имоти , кво иска повече .Да ходи в парламента на Арбен Мименов следващия мандат .Хвалипръцко такъв .
МАГ21:39 - 12.11.2012
БРАВО ГОШЕ,ДОБРА РЕКЛАМА СИ ПРАВИШ,НО БЪДИ ПО-СМИРЕН И СКРОМЕН И ОТДАЙ И ДЪЛЖИМОТО ,И НА КОЛЕГИТЕ СИ,КОИТО ПОРАБОТИХА ЗДРАВО ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА ИЛИ ЗАПОЧНА БИТКАТА ЗА ЛИСТАТА, И С ЕВТИНИ ТРИКОВЕ ЩЕ ПРИВЛЕЧЕМ ВНИМАНИЕ....
ье19:16 - 12.11.2012
От днес стартира пълната рехабилитация на близо 18-километровия път Гоце Делчев -село Долно Дряново, който е най-проблемният път за шофьорите в Гоцеделчевския регион, съобщи на пресконференция депутатът от ПП ГЕРБ Георги Андонов. Ремонтът на 7-километровата отсечката Долно Дряново-Дъбница по трасето Гоце Делчев - Доспат стартира от днес. Ремонтът е на стойност около 2,8 милиона лева и следва да се осъществи до края на месеца. Възможностите за по-скорошна реализация на проекта са били преразгледани след проведени разговори на депутата Веселин Давидов с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“.

FACEBOOK

//