Предстои физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл"

Снимка: МС

Проверката е възложена на НАП и Агенция "Митници"

Премиерът Димитър Главчев е възложил Агенция „Митници“ и НАП да направят физическа инвентаризация на наличностите на „Лукойл“, съобщават от правителствената информационна служба. Решението идва след среща с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, министъра на икономиката и индустрията Петко Николов и представители на Министерството на енергетиката. Ръководствата на НАП и Агенция „Митници“ ни информираха, че приходите от ДДС и мита от компанията за февруари са в рамките на 90 млн. лв., за март – 40 млн. лв., а за април – 228 млн. лв., посочи Главчев.

По случая с болницата „Мама и Аз“ премиерът Главчев припомни вчерашното му решение да изпрати сигнал в прокуратурата и да възложи на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за разкриване на лечебно заведение. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства, добави министър-председателят. Главчев добави още, че служебният кабинет ще подпомогне педиатрията в София във връзка с неотложните й нужди от скенер и рентген и ремонт на интензивното отделение и изграждане на асансьор.

От утре, 9 май 2024 г., ще започне изплащането на „украинската“ помощ за земеделците в страната. Подкрепата е в размер на близо 300 млн. лв. и ще бъде предоставена на повече от 51 000 производители, съобщи в началото на правителственото заседание министърът на земеделието и храните Георги Тахов. Секторите животновъдство, плодове и зеленчуци ще получат общо 166 млн. лв., а производителите на пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед, рапица и маслодайни култури – 129 млн. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//