Ясни са кметовете на ГЕРБ в три общини в Пиринско

снимки: infomreja.bg

Вече са утвърдени кандидат-кметовете от ГЕРБ в три общини в Пиринско, заяви в Благоевград вицепремиерът Цветан Цветанов минути преди среща с актива на партията в региона. Другата неделя Изпълнителната комисия ще съобщи номинациите за Сандански, Разлог и Гоце Делчев. Спряганите имена са заместник-областният управител Георги Баханов за Сандански, настоящият градоначалник Красимир Герчев за Разлог и депутатът Георги Андонов за Гоце Делчев. Кандидат-кметовете на останалите общини също ще бъдат определени до края на другата седмица.


По повод стрелбата пред входа на Районното управление на полицията в Сандански от снощи, министърът на вътрешните работи увери, че ще бъде отнето разрешителното за оръжие на Иван Чангов, който в момент на афект простреля полицай. "Този човек е стрелял без да има каквато и да е необходимост или причина за това. Това е манталитет на някои, които смятат, че са над закона и че всичко им е позволено. Със сигурност подобна дързост - да стреляш пред входа на полицията, се случва за първи път", заяви Цветанов. Той определи инцидента в Сандански като нелеп и допълни, че у нас в последно време ставаме свидетели на занижаване респекта към полицейските служители - нещо, което трябва да бъде прекратено.

 

Той допълни, че ръководството на МВР е безкомпромисно и към случаите на корупция и кражби сред униформените служители. "Необходимо да се промени начинът на съхранение на веществените доказателства в полицейските дирекции", така вътрешният министър коментира двата случая на кражба на пари от служители на ОД МВР-Благоевград. "В Благоевград съм по партийна линия и няма да коментирам кадрови въпроси", лаконично отклони въпроса за това дали ще иска оставката на директора на ОД МВР-Благоевград Йордан Кочев.

 

КОМЕНТАРИ

ц.ц.15:19 - 26.06.2011
тая седмица кочев ще бъде сменен. ще го замести човек от софия
Нора21:47 - 23.06.2011
Все пак без оставката на Кочев Цветанов няма да се върне в София
Бежко19:26 - 23.06.2011
...,но за кратко бе радостта му...
Бежко19:26 - 23.06.2011
...,но за кратко бе радостта му...

FACEBOOK