Пътническият влак Бургас - София блъсна стадо крави

Снимка: Pixabay

Умъртвени са 22 животни

Инцидент между влак и стадо животни е станал на 31 май в района на град Кермен. Сигналът за инцидента е получен в РУ-Сливен, в 17,06 часа от тел.112. Към мястото незабавно е изпратен екип, който обезопасява местопроизшествието до пристигането на дежурната оперативна група.

При огледа се установява, че в момента на инцидента 41-годишен пастир е превеждал стадо с крави през жп прелез с включена предупредителна звукова сигнализация.  Пресичащите животни са  ударени от преминаващия пътнически влак Бургас-София.  При произшествието са умъртвени 22 животни. Нанесените щети са в процес на установяване. Няма пострадали пътници във влака и служители на БДЖ.

Случаят е докладван на Районна прокуратура-Сливен.  

41-годишният пастир е с постоянен адрес във Варна. Той е санкциониран многократно от полицейски екипи на участък „Запад“ към РУ-Сливен, за създаване на предпоставки за пътни произшествия. Тази година има съставени 3 акта за това че оставя стопанисваните от него животни да се движат без надзор по пътното платно - 2 акта в село Гавраилово и 1 в село Желю войвода. За нарушенията, извършени от пастира, полицейските служители са предупредили стопаните на животни, които са го наели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK