Първо място и специална награда за учителка и талантливи ученици от ПМГ "Яне Сандански" – Гоце Делчев от национален конкурс

От ляво надясно: Антония Патинова, учителката Тяня Трапова, директорът Елка Божикова и другата призьорка Кристина Балтаджиева, снимки: Личен архив

Ученици от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев за поредна година впечатлиха престижното журито на 23-я Национален исторически конкурс „Съединението прави силата".

И тази година конкурсът бе организиран от Национален клуб „Родолюбие“ със съдействието на Министерството на образованието и науката, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Синдиката на българските учители, ТАНГРА, ТанНакРа Общобългарска фондация, Националния дворец на децата и др.

Първо място в категория „Есе“ журито присъди на ученичката Антония Патинова от XI „а“ клас от ПМГ „Яне Сандански“. Талантливата ученичка заинтригува журито на конкурса с оригиналния си подход и отлично аргументирана лична позиция, заради което заслужено се нареди на първо място в престижния конкурс.

Специалната награда на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“ получи също ученичка от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, а именно Кристина Балтаджиева от XI „г” за разработката й „Славянската писменост и култура и мисията на славянския свят“, свързана с делото на светите братя Кирил и Методий.

С две специални  грамоти, в знак на признание, беше удостоена и научната ръководителка на двете призьорки - Таня Трапова. Таня Трапова беше удостоена с престижните грамоти от Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители за отличното й представяне като консултант в националния конкурс и от Национален клуб „Родолюбие“ за високото качество на разработките на нейните ученици.

Директорът на ПМГ „Яне Сандански“ Елка Божикова също поздрави отличените ученички и техния ръководител за постигнатите високи резултати. Божикова също награди с грамоти и предметни награди  победителките в конкурса, прославили за пореден път както ПМГ „Яне Сандански“, така и Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//