Първият кандидат за кмет на Банско - ясен: Мацурев! Поли подкрепен в Симитли

Снимка: Мацурев, фейсбук

ГЕРБ направи номинации и за Симитли и Кресна

Вътрешните номинации в редиците на партиите вече текат.

ГЕРБ в Банско се обедини около кандидатурата за кмет на курорта в лицето на дългогодишния депутат Александър Мацурев. Очаква се решение на МС, с което до есента той да бъде заместник областен управител.

Във фейсбук Мацурев написа: На провелото се събрание на местната структура на ГЕРБ над 150 членове подкрепиха моята кандидатура за кмет на Банско!

Знам, че заедно сме по-силни и искрено вярвам, че със силен екип от общински съветници и кметове на кметства ще развием община Банско така, както всички ние, банскалии го заслужаваме!

Ще се боря за развитието на община Банско и няма да се откажа от това, моят роден град да бъде символ на успешното развитие и просперитет!

До момента в Банско все още никой не е обявил официално кандидатурата си за местните избори. Предполага се, че досегашният градоначалник – Иван Кадев, ще се бори за втори мандат.

В Кресна също се проведе събрание на структурите на ГЕРБ в общината. Те издигнаха единодушно и с най-много гласове Тодор Гюрев, който в момента е председател на ОбС в Кресна.

Безапелационно и отново пръв и единствен. Това е кметът на Симитли, който ще бъде и кандидат за кмет за пореден мандат. „Непоклатим“ – така го описват съгражданите му, но и сред членовете на ГЕРБ определението за Поли, както всички го наричат, е същото.

На номинационно събрание в Симитли Поли бе подкрепен единодушно.

В Симитли обаче натрапчиво се „завъртат“ слухове за опонент в есенната надпревара за кметския пост. Спряга се името на Павел Стоименов, родом от града, който е познат като бизнесмен в Плевенско и околностите. Той и брат му ръководят бизнес със зърнени култури, транспорт и логистика. Причината за „слуховете“ са поредица публикации в социалната мрежа „Фейсбук“, който евентуалният кандидат прави с цел да „покаже на хората другото лице на Поли“, както сочи коментар във Фейсбук.

На изборите през 2019 г. Апостол Апостолов нямаше опонент. Той бе единственият кандидат за кмет. Същата бе и ситуацията в община Сатовча, където освен Арбен Мименов не се явиха други кандидати. Двамата с Поли логично бяха преизбрани.

През почивните дни пък на номинационно събрание ГЕРБ препотвърди подкрепата си за кмета на Дупница – Методи Чимев.

Все още не е ясно кого сините ще подкрепят и издигнат в напрегнатия Благоевград. Не рядко се спрягаше името на самия кмет Илко Стоянов, който обаче преди седмица обяви, че ще се кандидатира като независим. Сред редиците на гербаджийте се чу и името на Росица Димитрова – дългогодишна ръководителка на ВиК – Благоевград, и общинското ръководство на ГЕРБ.

В Разлог ГЕРБ имаха кмет – Красимир Герчев, чийто права бяха прекратени предсрочно. На негово място е временно изпълняващият длъжността – Иван Гърменов, който със сигурност ще се бори за вота на гражданите. Не е ясно дали ГЕРБ ще го подкрепят.

В останалите общини ГЕРБ запазва позиции с досегашния кмет на Петрич – Димитър Бръчков.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK