Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ „Неофит Рилски“ с първо място в национално състезание

Снимки: ЮЗУ

Домакин и организатор на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна

Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха в Шумен, за да мерят знания в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“. Домакин и организатор на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна. То се проведе за трета поредна година и премина под патронажа на ректора на университета проф. д-р Димитър Райков, д.м.н.

Сред гостите на форума бяха кметът на община Шумен проф. Христо Христов, заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хвойнова, председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева.

В тазгодишното издание на състезанието се включиха 60 студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. Бъдещите здравни специалисти демонстрираха своите умения в три тура – теория, писане на есе и практика. Участниците бяха оценявани от журита, включващи представители от всички висши училища.

На първо място в студентското състезание се класира отборът от специалност „Медицинска сестра“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“, който бе в състав: Мария Малашевска, Адиле Камбач и Милена Никудинска, студенти от катедра „Здравни грижи“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“. Ръководител на отбора бе доц. д-р Росица Дойновска. Тя благодари на журито и организаторите и подчерта, че най-важното в това състезание са демонстрираните знания, умения, изградените контакти между бъдещите медицински сестри и акушерки и пожела на всички участници успешна професионална реализация.

Достойно приключи и участието на отбора от специалност „Акушерка“, ръководен от преподавател Вероника Халилова, в чийто състав бяха третокурсниците Гергана Иванова, Стойка Иванова и Владислав Велков.

В рамките на събитието се проведе студентска кръгла маса под надслов: „Ние сме бъдещето на професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, в която Югозападния университет представиха Милена Никудинска и  Владислав Велков.

Отличените студенти получиха грамоти и предметни награди от председателя на Организационния комитет на форума проф. д-р Соня Тончева, д.м.н.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//