Приключи онлайн гласуването за герб на село Мусомища, фаворит остава вариант №1

Снимка: Кметство Мусомища

В гоцеделчевското село Мусомища приключи онлайн гласуването за избор на един от двата варианта, предложени на местните жители, за герб на населеното място. 

Общо регистрираните гласували за герба на Мусомища са 202-ма, сочат изнесените от кметството данни заедно с изработената графика за протеклото през последния месец гласуване. 

Предложение № 1 се нарежда на първо място със 115 гласа или 57 %. Второто е предпочетено от 87 жители на селото, което прави 43 на сто.

Инициаторите Мусомище да има свой герб след изработката на двата варианта от известни художници от региона преминават към следващия етап преди официалното легализиране на знака на селото, а именно - консултация със специалист по хералдика.

Както писа ИНФОМРЕЖА, жителите на гоцеделчевското село поискаха и промяна на името на населеното място. Те настояват с указ на президента то да бъде променено от Мусомища на Мосомище, като в новия герб на селото да бъде поставено избраното от местното население ново наименование.

 

КОМЕНТАРИ

герб12:09 - 06.10.2016
защо за герб на селото не изберете лика на видният гербер чурката бе
Въведете име...08:57 - 06.10.2016
И каквото да правите от Османските символи, останали от миналото не можете да избягате.Ако сме нормална държава собствениците на имотите, от които сте заграбили насилствено след 1912 г. ще ви изгонят и ще се качите пак по Лясковския връх. Трябва да смените и имената на местностите например "Судата" или" до водата".Не можете да избягате от миналото си бе нещастници,това са фактите ,не можете да правите нов възродителен процес.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//