Президентът и вицепрезидентът посрещнаха на „Дондуков“ 2 ученици от СУ „Христо Ботев“ – Калофер

Снимки: Президентство, Прессекретариат

Децата изнесоха програма, посветена на славянските първоучители Кирил и Методий

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха днес на „Дондуков“ 2 ученици от калоферското Средно училище „Христо Ботев“. Децата и техните учители представиха неговата история и програма, посветена на славянските първоучители светите братя Кирил и Методий и делото на Христо Ботев.

„Безкрайно радостни сме, че днес посрещаме ученици, които наред с успехите си на олимпиади и състезания, носят духа на Христо Ботев в сърцата си“, заяви в приветствието си към гостите държавният глава.  Президентът поздрави училищното ръководство, че възпитава децата с идеите и веруюто за свобода, справедливост и просветеност на големия български революционер. „Това е начинът да поддържаме жива връзката с нашите герои, с миналото, с техния дух“, заяви Румен Радев. В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, президентът пожела на учениците и учителите успехи и здраве.

„Във вашата кръв тече кръвта на българските революционери, на българските герои. Бъдете достойни за тях, пазете тяхната памет, предавайте я и вие на вашите деца“, обърна се към учениците от Калофер вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изказа благодарност на преподавателите за това, че пазят искриците и духовността на градчетата от Подбалкана, станали средища на националноосвободителното движение, за да има днес съвременна България.

„Посещението си при вас посвещаваме в памет на светите братя Кирил и Методий и непостижимата дързост на Христо Ботев“, подчертаха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK