Прерязаха лентата на Центъра за настаняване от семеен тип

снимки: Община Дупница

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев заедно с директора на Дирекция “Социално подпомагане” Снежана Козничка и Илиана Георгиева-началник на регионален отдел “Югозападен регион към Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие” преряза лентата на новопостреония Център за настаняване от семеен тип.

Водосвет отслужи отец Георги Паликарски. “Много съм щастлив, че успяхме да реализираме този проект. Благодаря за фирмата изпълнител (Булплан инвест), че успя да го изгради в рамките на по-малко от година. Преминаваме към следващия етап по осигуряване на работещи в Центъра и до няколко месеца той да отвори врати и заработи по предназначението си”, обърна се към всички Чимев.

На водосвета бяха и заместник-кметовете Крум Милев и Красимир Георгиев.

Стойността на проекта е 737 491.51 лв., като 100 % е безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма ”Регионално развитие”. Предвижда се в ЦНСТ Дупница да се настанят 12 постоянно живеещи деца  и 2 за настаняване по спешност.

За тях ще се грижи персонал до 10 човека подбрани по специална методика в зависимост от идентифицираните нужди на бъдещите обитатели на центъра.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK