ПРЕПОРЪКИ на Общинския кризисен щаб в Банско за превенция на коронавирус COVID-19

Иван Кадев, снимка: Infomreja.bg, архив

Препоръчва се преустановяване на посещенията в търговските обекти

Общинският кризисен щаб в Банско с председател кмета Иван Кадев излезе с препоръки за превенция на коронавирус COVID-19.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка  и в съответствие с препоръките на Националния оперативен щаб за спазване на социална дистанция,

ПРЕПОРЪЧВАМ:

Освен стриктното спазване на мерките, упоменати в Заповед № РД – 01 – 124/ 13.03 2020 г. на Министъра на здравеопазването:

* Да бъде преустановено посещението на всички търговски обекти на територията на община Банско, в т.ч. фризьорски и козметични салони и не само. Всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно-хигиенни условия. В противен случай, ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им.

* Гражданите и гостите на община Банско да преустановят всички групови форми на дейност и мероприятия и да спазват определените от Националния оперативен щаб санитарно-хигиенни изисквания.

* Всички собственици, управители и работещи в хотелиерския бранш да предприемат всички необходими мерки за неприемане на нови туристи, а настанените в момента да бъдат запознати и задължени да изпълняват мерките, определени от Националния оперативен щаб. Да бъде ограничено свободното движение извън хотелските комплекси и места за подслон на пребиващите в тях гости.

Препоръчвам да бъдат предприети мерки за предсрочно прекратяване престоя на гости на хотели и места за настаняване!

 

ИВАН КАДЕВ

Кмет на Община Банско

Председател на Общинския кризисен щаб

 

КОМЕНТАРИ

някой18:00 - 15.03.2020
а кабинката кога
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK