Преподаватели от Трето ОУ в Гоце Делчев участваха в мобилност по проект "Еразъм+"

Снимка: Трето ОУ

Наскоро те се завърнаха от Кападокия

Галина Адамова, замeстник-директор по учебна дейност на Трето ОУ в Гоце Делчев, и Ваня Тупарова,  координатор по проект „Еразъм +“ за България, участваха в мобилността, която се проведе в Невшехир, Кападокия, съвместно с учители от Италия, Гърция и Турция.

Първият ден от визитата е включвал посещение на училището в Невсехир, на модерен колеж по спорт, музика и туризъм и кратка екскурзия до Учхисар.

На срещи с кмета на Невшехир и с директора на образованието на област Кападокия е била споделена кратка информация за образователните системи в съответните държави, обменени са били добри практики.

Домакините са поднесли приятна изненада на гостите си - обиколка на цяла Кападокия. Така участниците са могли да се докоснат до много стари занаяти – грънчарство, златарство, обработка на скъпоценни камъни. Научили са се да точат кори за традиционното вкусно турско гюзлеме и за баклава. А най-вълнуващото преживяване е било летенето с балон над Кападокия.

Това е заключителната мобилност по проект „Е-Fest – Фестивалите – между европейското общество и традициите". Благодарение на този тригодишен проект участниците са научили много и са обогатили своя мироглед и език. Имали са възможност да изградят приятелски отношения, да се запознаят с различни традиции, обичаи, танци, облекла и традиционни ястия от различните държави. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK