Представят книгата “Забравената война 1912- 1913” в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Красимир Узунов и проф. Генчо Начев ще представят пред жители и гости на Благоевград книгата „Забравената война”. На 2 октомври от 18.00 часа, във фоайето на зала „22 септември”  всеки желаещ ще може да зададе своите въпроси за изданието и да открие своите истини за неговото значение.

„Забравената война” е книга, която припомня как преди 100 години една война в българската история се превръща в апотеоз на националния дух. Една война, която узаконява правото ни на самостоятелен избор, на вярност към националните идеали, и която кара Европа да се съобразява със съществуването на България. Една война, която е събрала силата на порива, стремежа за саможертва, верността и преклонението пред свободна България, нейната любов и грижа към българите, оставени по чужда воля под робство и хомот. Това е Балканската Освободителна война от 1912-1913 г. или както авторите я наричат „позабравената Балканска война”. Авторите Красимир Узунов и проф. Генчо Начев са представили един фактологичен и цялостен прочит на историята от този период.

„Забравената война” е една книга за припомняне на българщината в хората и едно напомняне от авторите, че „Големите подвизи се коват от обикновени хора, повярвали неистово в правотата на своята идея”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//