Пуснаха под домашен арест Кирил Лукаров, опитал а убие Стефка Терзийска в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Терзийска се чувства обезпокоена и иска правосъдие!

Съдът пусна под домашен арест мъжа, нападнал Стефка Терзийска в Благоевград.

Вчера – след почти година в ареста, защитата на обвиняемия Кирил Лукаров, е поискала по-лека мярка, която е определена от Окръжния съд.

Младият мъж е без гривна в дома си, която да определя локацията му и перимеръра на движение.

Лукаров е фактическия извършител на опит за поръчково убийство от страна на бившия съпруг на Стефка.

Йоанси Козас бе пуснат под гаранция на 6 март тази година.

Това определи благоевградския съд, който определи гъркът да плати 5000 лв. за свободата си.

Козас бе с наложена мярка „домашен арест“ след като бе хванат да шофира след употребата на наркотици. При претърсване на жилището му бяха открити незаконни боеприпаси.

Йоанис Козас е собственик на фабрика за маслини, а името му се свързва с евентуално поръчителство на нападението му над бившата му съпруга – Стефка Терзийска.

Неофициално стана ясно, че Лукаров и Козас са свързани помежду си благодарение на дилър на наркотици.

Лицето Х помогнало на Козас да намери човек, който да посегне на Стефка, която загуби окото си след жесток побой наред бял ден пред дома си.

Причината за връзката на Козас пък с разносвача на дрога е, че гръкът употребявал различни наркотици от години. Пред съда е заявил, че в момента е онкоболен и канабисът облекчава страданието му.

В момента Козас живее в село Дъбрава, в къща, наследствена за Стефка. А тя живее с двете си деца, снаха си и внучето си в апартамент в града.

Гръцкият гражданин е женен за по-млада от него жена.

На 19 октомври 2023 Окръжният съд в Благоевград потвърди постоянния арест на 21-годишния Кирил Лукаров, нападнал бизнес дамата Стефка Терзийска.

В 14.30 ч. започна заседанието в Окръжния съд, заради обжалване на мярката за неотклонение, наложена на младия мъж от Районния съд.

Мъжът е криминално проявен. Той запази мълчание на влизане в залата.

Пред тричленния съдебен състав, председателстван от Маргарита Коцева, Кирил поиска по-лека мярка, като заяви: „Аз не съм извършил това гадно престъпление“.

От изнесеното от прокуратурата стана ясно, че Кирил Лукаров е осъждан три пъти - за грабеж, за нанасяне на средна телесна повреда и за трафик на мигранти през граница.

Той изтърпява условна присъда от три години - за трафика на мигранти, която му е постановена преди година.

Единственият мотив, който имаше защитникът на обвиняемия - Пенко Ненов, бе, че Кирил няма опасност да се укрие, тъй като имал сключен трудов договор.

От държавното обвинение обаче обявиха, че съдът не трябва да взема под внимание предоставения трудов договор, а експертизите за нанесените телесни повреди на Стефка. От прокуратурата изтъкнаха също и криминалното минало на обвиняемия, включително и това, че на 10 октомври, когато е извършено престъплението, Кирил се е укрил, заради което му е издадена заповед за общонационално издирване.

Подчертано бе, че Кирил не е семеен и няма ангажименти, за да бъде предявена по-лека мярка.

Прокуратурата определи престъплението, за което безспорни доказателства сочат, че е извършено от Лукаров, като „брутален акт“.

Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години за подобно деяние.

ИНФОМРЕЖА научи, че мотивът за поръчителството е влошени бизнес отношения между двамата бивши съпрузи.

Именно поръчково нападение близките на Стефка смятат, че е извършено над нея. И самата тя е завила пред медици и разследващи, че нейният бивш съпруг, с когото са разведени от 2019 г., има връзка с побоя.

Бившият съпруг на Стефка дори е бил в „Пирогов“ веднага след нападението. Там тя бе транспортирана по спешност от Спешния център в Благоевград. Жената е с извадено око, откъснат пръст на едната ръка, травми по крайниците и главата.

Коста Козас каза, че баща му е задавал въпроси за нападението на Стефка с такива подробности, които към този момент дори и полицаите не са знаели. Самите въпроси са съдържани отговори за нападението.

„Не мога да навлизам в детайли, заради разследването, но има мотив за нападението, който ние сме споделили пред МВР. В продължение на години имаше заплахи от страна на баща ми към майка ми и мен, към нея чрез мен. Тези заплахи са били вербални и изричани пред свидетели. Ние сме пускали жалба за заплахите преди 2 години пред прокуратурата с молба за ограничителна заповед.“

Козас уточни, че от държавното обвинение са отхвърлили жалбата поради липсата на достатъчно факти и обстоятелства за налагането на такава заповед. На бащата на Козас е връчено предупреждение. Той е престанал да заплашва Стефка за кратко време, след което отново вербалната агресия е продължила в началото на 2023 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//