Пожар вилнее между селата Рилци и Бараково

снимка: infomreja.bg

Пожар гори между селата Рилци и Бараково, съобщиха от пожарната служба в Благоевград. Огънят е пламнал преди около час и е обхванал ниска суха растителност и стърнища. "Пламъците са обхванали голяма площ, но на разпокъсани терени. Затова не можем да преценим колко декара са изгорели", заяви за ИНФОМРЕЖА Костадин Ташков, началник на пожарната служба в областния център.

Огънят е изпепелил напълно лозя, които се намират вляво от черквата в село Рилци. До основи са изгорели и няколко дървени бараки. Първоначално огънят гасеше само един високопроходим ЗИЛ и няколко човека с тупалки. След това пристигнаха екипи огнеборци.

Пламъците първоначално тръгнаха от стария път на Бараково към Благоевград. След това искрите се разпростряха на няколко фронта и стигнаха до Антените. Ситуацията се влоши от северния вятър, който насочи огъня към първите къщи на село Рилци. Пламъците бяха спрени от два трактора, които изораха близкото стърнище и спряха огнената стихия да не стигне до къщите. 

Няма опасност огънят да стигне до къщите в селата, увери Костадин Ташков. С огнената стихия се борят четири пожарни автомобила-два от областната дирекция в Кюстендил и два от Благоевград.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK