Подплашен кон обърна каруца и уби 77-годишната си стопанка

снимка: infomreja.bg, архив

77-годишната Дафинка Дапева от гърменското село Дъбница почина вчера при нелеп инцидент на черния път зад зеленчуковата борса, на разклона за селата Дъбница и Хвостяне. Бабата се движела с каруца. Внезапно конят се подплашил и обърнал каруцата.

Хората от борсата и преминаващи оттам местни жители, които се връщали от полето, се притекли на помощ на възрастната жена, но не могли да укротят подплашеното животно и само станали очевидци как бабата попаднала между каруцата и коня и буквално била премазана.

Веднага е извикан екип от Спешния център, който при пристигането си само констатирал смъртта на Дафинка Дапева. При разпита на свидетелите е потвърдено, че конят, който теглил каруцата, се подплашил и изхвърлил бабата от каруцата.

За  Дапева в селото разказват, че е живеела сама, не е била семейна и по мъжки се справяла с полската работа. От дълги години хората са свикнали да я виждат с каруцата и по полето, където изкарвала прехраната си, предимно с отглеждане на зеленчуци.

Дафинка Дапева е сестра на известния местен поет и писател Илия Дапев. Семейството на брат й е било винаги в нейна помощ, дори в последните години я упреквали, че възрастта й вече не позволява да упражнява тежък физически труд. Близките на починалата при нелепия инцидент възрастна жена не са позволили да й бъде направена аутопсия и са подписали декларация за отказ.

Местните жители са потресени от нелепата смърт на Дафинка Дапева, която досега са смятали за един от положителните талисмани на с. Дъбница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK