Почти половината от имащите право на глас в Хвостяне вече са гласували, в Крушево - само 87

Снимка: Infomreja.bg

Почти половината от имащите право да гласуват днес за кмет на гърменското село Хвостяне са упражнили правото си на вот, съобщиха от ОИК - Гърмен. 

Точният брой гласували в Хвостяне до 12 часа е 301 избиратели или около 45% от имащите право да гласуват в селото 650 избиратели.

За осигуряването на спокойното преминаване на изборния ден заради очаквани скандали и машинации, полицейското присъствие в Хвостяне е засилено.

В другото гърменско село Крушево, където днес също се провеждат частични избори за кмет, от 204-ма избиратели по списък са гласували само 87.

Днес в Крушево за кмет гласува и семейство англичани, което от години живее в селото. Чужденците са регистрирани и като негови жители.

Нови избори се провеждат днес в Хвостяне, където за кметския пост се борят двама кандидати Сейхан Ахмедов от ГЕРБ и Баадин Хюсеинов от БСП.

В Крушево, където имащите право на вот са далеч по малко от тези в Хвостяне, битката за кметското място е между трима кандидати - Ибархим Камбер - „Движение 21”, Юлиян Петаков, издигнат от Инициативен комитет, и Ангелина Качамакова от ДПС. 

И двата избора за кмет в селата Хвостяне и Крушево са назначени с указ на президента Росен Плевнелиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK