Планинският спасител от Дупница – Мартин Джокин, стана „Посланик на доброто“

Снимки: ДАЗД

Той мечтае да е планински спасител още от съвсем малък

Посланиците на доброто на Държавната агенция за закрила на детето за 2022 г. бяха наградени на официална церемония. За четвърта поредна година ДАЗД отличи вдъхновяващи личности и организации, които са пример за всеки от нас.

Носителите на приза „Посланик на доброто“ на Държавната агенция за закрила на детето са хора с големи и сърца, които винаги са готови да подадат ръка  и да помогнат.

„В Държавната агенция за закрила на детето вярваме, че трябва да показваме доброто, защото след себе си то носи още добро. Нашите посланици са на различна възраст, с различни професии, но ги обединява най-ценното – те помагат, даряват, спасяват. Те са вдъхновение и пример за всеки“, каза д-р Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Планинският спасител Мартин Джокин от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст в Дупница, влиза в списъка на посланиците на доброто за 2022 г. Той мечтае да е планински спасител още от съвсем малък.

Неговият баща също е планински и винаги, когато има възможност Мартин е в планината с него и другите спасители. И така докато навършва годините, за да може да изкара курсовете и официално да се включи в екипа.

Мартин казва, че винаги ще помни една от първите си акции, докато е още стажант в отряда, когато се получава сигнал за тежко пострадала туристка. Изключително трудно и с риск за самите тях, успяват да стигнат до нея и да окажат първа помощ, докато транспортират пострадалата с хеликоптер към болнично заведение.

Минава време и отряда на Мартин Джокин разбира, че спасената жена вече е добре и търси спасителите си, за да им благодари.

С вече много спасителни акции зад гърба си Мартин е категоричен, че най-голямото щастие е да разбереш, че човека, на когото са помогнали, вече е добре.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK