Главчев с подарък към министрите: Получиха притчата „Приказка за стълбата“

Снимки: МС

„Смятам, че е подходящо в навечерието на 24 Май да си я припомним всички“, посочи министър-председателят

Притчата „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски получи всеки един от министрите в началото на днешното правителствено заседание. Творбата се падна на тазгодишната матура по български език и литература.  „Смятам, че е подходящо в навечерието на един от най-светлите български празници -  24 Май, да си я припомним всички“, посочи министър-председателят Димитър Главчев. „Човек не трябва да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта и да си спомня откъде е тръгнал“, отбеляза още Главчев.

Премиерът посочи, че служебният кабинет има кратък хоризонт и конкретни задачи като организирането на честни избори, но въпреки това няма как да остане „ глух и сляп“ за това, от което се нуждаят българските граждани. Министър-председателят даде пример с подкрепата на правителството за академичната общност, която очакваше полагащото й се от началото на годината финансиране, съобщават от правителствената информационна служба.

Още в понеделник по сметките на университетите МОН преведе 39 млн. лв. Допълнително се осигуряват още 40,7 млн. лв. По този начин, с общия ресурс от близо 80 млн. лв. ще може да се увеличи заплатата на всеки университетски преподавател с 290 лв. в държавните висши училища. С 12 % ще се увеличат възнагражденията и на административния персонал и научно- изследователския състав на университетите. Близо 7,5 млн. лв. ще бъдат разпределени за увеличаване на докторантските стипендии. „Това показва какво е отношението ни към академичната общност и е добре, че в навечерието на 24 май се случва всичко това“, подчерта министър-председателят Димитър Главчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//