Пеевски говори за следващи(те) избори: Ще се кандидатира ли за евродепутат?

Снимка: БГНЕС

Председателят: Следващите избори ще ме премерят

С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този похват е последното убежище за провалящи се политици, но не за това е думата тук. 

Това коментира председателят на ПГ на ДПС – Делян Пеевски, във връзка с последните социологически проучвания, направени от две частни агенции за доверието на гражданите към политиците.

В съобщение, изпратено до медиите, се съдържа анализът на Пеевски, в който лидерът заявява:

Моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на ДПС позицията на втора политическа сила, а в моя избирателен район Благоевград - ДПС е първа политическа сила.  Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори… Знам, че избирателите са мъдри и всеки опит да се манипулира общественото мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласуват доверие на онзи, който ще свърши работа и ще носи отговорност.  Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден.  Затова благодаря на тези агенции, измерили тези резултати.  Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. Вярвам, че най-хубавото предстои, завършва Пеевски.

В прессъобщнието не се уточнява кои избори визира Пеевски.

На 9 юни 2024 ще се проведат изборите за депутати за Европарлаемнта. Датата е определена след гласуване в ЕП. Европейските избори се провеждат на всеки пет години. Предходните европейски избори бяха през май 2019 г.

Доскоро обаче Пеевски даваше заявка за „разваляне на сглобката“ и изсипа критики по настоящия премиер, говорейки за предсрочни избори.

Доста анализатори определяха Пеевски не само като следващия лидер на ДПС, а и като кандидат за премиерския пост.

Припомняме, че Пеевски заяви, че може да се справи с работата на Денков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK